Alkol ve içeceklerin genellikle bir ülkenin kültürünün büyük bir parçası olduğuna inanıyoruz. Çoğu insan için alkol içmek genel olarak sosyalleşmek demektir. Bu etkinlik için en ideal yerlerden biri de şüphesiz ki meyhaneler olur. Peki, meyhane kültürü tam olarak nedir?
Sevdiklerimizle birlikte oturmak ve sohbet etmek, spor müsabakalarından konuşmak, doğum günlerini kutlamak ve canlı müzik eşliğinde keyifli vakit geçirmek, meyhaneler ile taçlandırılıyor. Özellikle lezzetli mezeler ve çeşitli spesiyaller ile süslenen sofralar, meyhane kültürü söz konusu olduğunda bir adım öne çıkıyor.
Meyhane Kültürü
İçki adabının bir parçası, içeceğin her yudumunun tadını çıkarmaktır ve elbette bu yudum genellikle bira, rakı, şarap ve kokteyllerden alınır. Meyhaneler, özellikle insanların sosyalleşmek ve sevdikleri ile iyi vakit geçirmek için tercih ettikleri yerlerdir. Meyhanelerde insanlar günün yorgunluğunu atıp dinlenirken, arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirirler.
Meyhane kültürü denildiği zaman içki önemli bir detaydır. Öyleyse, meyhanede ne içebilirsiniz? Rakı, kırmızı ve beyaz şarap, kokteyller, tekila, bira gibi aklınıza gelebilecek pek çok içki türü meyhanelerde sunulmaktadır.
Meyhaneler özellikle hafta sonları ve iş çıkış saatlerinden sonra yoğun olan yerlerdir. Bu nedenle gitmeden evvel rezervasyon seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Meyhanelerde yiyebileceğiniz kült yemekler vardır. Her meyhanenin kendine özel bir menüsü bulunmaktadır.
Önemli olan ise damak tadınıza uyum sağlayan bir menü sunan meyhaneyi tercih etmektir. Bu noktada Pera Adalı sizlere birçok farklı spesiyal sunar. Alakart menü ve hafta sonu fix menü gibi seçenekleri olan Pera Adalı, her türlü istek ve beklentiye optimal anlamda yanıt verir. Alkol ve canlı müzik keyfinize eşlik edecek en kaliteli yemekleri Pera Adalı’da bulabilirsiniz. Özellikle Yunan mutfağının en özel lezzetlerini keşfetmek istiyorsanız; Pera Adalı’yauğrayabilirsiniz.
Meyhane Kültürünün Doğuşu
Meyhane kültürü normalde yeni bir oluşum gibi düşünülse de esasen kökleri Bizans dönemine uzanmaktadır. Bizans’ın o dönemlerde etkin olduğu Konstantinopolis’te insanların gittiği çeşitli içki mekanları vardı. Bu mekanlar ise kapeleia, pouskareia ve taverneia şeklinde isimlendirilmekte idi. Tıpkı günümüzdeki gibi bu meyhanelerde de içki, meze ve etli spesiyaller öne çıkıyordu.